Aalborg realiserer iværksætteriambitioner

I Aalborg Kommune er der en klar ambition om, at skabe en iværksættervenlig kommune gennem services og rammer der fremmer iværksætteri. I første såvel som andet kvartal af 2021 blev der oprettet flere CVR-numre i Aalborg Kommune end i 2020, viser en ny analyse fra Business Aalborg.

Af Emma Ege Petersen

Med omfattende services, iværksætterfremmende rammer og kyndige konsulenter arbejder Aalborg Kommune på at realisere ambitionen om at blive en iværksættervenlig kommune. En ny analyse fra Business Aalborg viser, at der i første såvel som andet kvartal af 2021 blev oprettet flere nye CVR-numre end i samme periode sidste år. Som iværksætterkonsulent ved StartUp Cafe Aalborg er Tanja Hovgaard en af dem, der med kyndig sparring guider aalborgensiske iværksætterspirer, som er nogle af dem, der står bag en andel af de nyoprettede cvr-numre. 

Byen der omfavner iværksætteri

Som iværksætterkonsulent oplever Tanja Hovgaard, at der kommunalpolitisk er et stort fokus på og service omkring iværksætteri. Ligeledes forklarer Tanja Hovgaard, at de ved StartUp Cafe Aalborg også oplever en stor opbakning fra de private erhverv. Dette oplever de blandt andet særligt ved, at private jurister, revisorer og markedsføringseksperter henvender sig og byder ind med deres ekspertviden gratis, så StartUp Cafe Aalborg kan henvise iværksættere til 3 gratis rådgivende møder. Om dette fortæller Tanja Hovgaard:

“Det er simpelthen lokale revisorer og jurister der byder ind, fordi de vil også gerne iværksætteriet”

Den omfattende opbakning er i tråd med Aalborg Kommunes erhvervsstrategi, og analysen fra Business Aalborg viser, at der i første kvartal af 2021 blev oprettet 26% flere nye CVR numre end i samme periode sidste år, mens der i andet kvartal ses en stigning på 8%.

Et  comeback fra coronapandemien

Om coronapandemiens påvirkning af det aalborgensiske iværksættermiljø, udtaler erhvervsservicechef i Aalborg Business Lone Borg i en pressemeddelelse bragt til BusinessAalborg:

“For et år siden oplevede vi, at flere naturligt nok var afventende i forhold til at stifte virksomhed, da Corona-pandemien ramte Danmark. Men gennem det seneste år er vi kommet på rette spor igen”

Ved StartUp Café Aalborg forklarer iværksætterkonsulent Tanja Hovgaard, at hun oplever en tendens med, at corona pandemien for mange af deres iværksætterspirer har betydet, at de er blevet mere bevidste om, hvad de vil bruge deres tid på, og en lyst til at ville gøre det selv.