Flere unge vil på efterskole: Aalborg Efterskole er fyldt for 2. år i træk

Elever fra Aalborg efterskoles outdoorlinje. Billede udlånt af Aalborg Efterskole

I en pressemeddelelse fra Danske Efterskoler fremgår det, at et stigende antal unge ønsker at starte på efterskole, hvor især Region Nordjylland oplever stor fremgang. En udvikling som også ses hos Aalborg Efterskole.

Corona-pandemiens evige begrænsninger er så småt ved at lette, og det kan tydeligt ses hos de danske efterskoler. Her møder man uhørt stor efterspørgsel på pladser til både 9. og 10. klasse. En udvikling som Torben Vind Rasmussen, formand for Danske Efterskole, oplever med stor glæde og begejstring.

”To år med corona har vist, hvor meget fællesskab betyder for unge. Efter en hård periode med nedlukninger og hjemmeundervisning har de brug for at genetablere deres faglige og mentale robusthed i et fysisk samspil med andre unge.”

I pressemeddelelsen fremgår det, at Region Nordjylland har taget imod 5,6 procent flere elever det skoleår, sammenlignet med det foregående. Det er den region, der har oplevet den største stigning i antal nye elever.

Udviklingen er også nået til Aalborg

Også hos Aalborg efterskole kan man nikke genkendende til den positive udvikling i antallet af elever. Her har man for andet år i streg fyldt skolen op, og har måtte henvise flere og flere til venteliste. Det glæder Lea Binta Kjeldgaard, som sidder i administrationen på Aalborg Efterskole.

”Vi er jo en ret ny skole, som kun har været i gang i 4 år, så at vi allerede har kunnet fylde den 2 gange, er enormt glædeligt. Det er formentlig et resultat af vores spændende linjer, hvor især E-sport og ridning trækker elever til.

Unge afventer Corona-restriktioners udløb

Lea fortæller videre, at man sagtens kunne have taget flere elever ind, men at de nuværende faciliteter begrænser dem til 110 elever. Hun forventer derfor også, at Aalborg Efterskole også de kommende år vil opleve samme store interesse fra de unge.

”Vi ved at der er unge som har udskudt deres efterskoleår til i år og næste år, så de kunne vide sig sikre på et efterskoleår uden restriktioner. Derfor tør jeg godt regne med, at interessen vil fortsætte de kommende skoleår.

Forsamlingsforbuddet er i øjeblikket på 500 personer, så mon ikke de unge kan se frem til et skoleår uden begrænsninger, og derfor kan bruge al energi på læring, både fagligt og socialt.