Splid om ny boligaftale for områder i Hasseris

Der var 603 beboede almene boliger ud af i alt 5.215 boliger i Hasseris pr. 1. januar 2020, viser tal fra Aalborg Kommune. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune er kommet med en ny boligaftale, der skal sikre flere almene boliger i Hasseris. Men nogle af udvalgets medlemmer kunne ikke bakke op om aftalen.

Af Mathias Høj

AALBORG: De kommende boliger ved den tidligere materialegård i Gl. Hasseris og i bydelen Sofiendal Enge bliver almene boliger.

Det fremgår af en ny boligaftale, som By- og Landsskabsudvalget i Aalborg Kommune har indgået efter intern splittelse blandt medlemmerne.

24 almene boliger skal ligge på den tidligere materialegård ved Klokkestolen, mens antallet lyder på mindst 37 boliger i bydelen Sofiendal Enge.

”Vi har brug for at bygge flere almene boliger, så vi også kan få flere billige boliger i Aalborg. Derudover vil vi sikre, at boligkvartererne har en bred beboersammensætning. I Hasseris er beboerne relativt velhavende folk, og derfor er det et oplagt sted at øge mangfoldigheden med almene boliger,” siger Per Clausen (Ø), der er medlem i By- og Landskabsudvalget i kommunen.

Næste skridt for Aalborg Kommune er at få boligbyggeriet på den tidligere materialegård sendt i udbud. Her er det kun de almene boligselskaber, der kan komme med et bud.

Omvendt kan private bygherre melde sig på banen i udbuddet om boligbyggeriet ved Sofiendal Enge. Dog er der et forbehold om, at bygherren skal bygge minimum 37 almene boliger.

Forventningen er, at første spadestik i byggeriet enten begynder i år eller starten af 2022.

Udvalgsmedlem revser boligaftale

Beslutningen om udbud af de almene boliger kommer i kølvandet af, at byrådet i Aalborg Kommune godkendte en ny lokalplan for Klokkestolen i Gl. Hasseris i mandags.

Her blev det vedtaget, at der maksimalt må blive bygget 24 boliger i højst to etager på den tidligere materialegård samt andre krav til boligernes struktur.

Sammen med Ole Risager (O) kunne byrådsmedlem Vibeke Merete Gamst (C) ikke bakke op om forslaget og valgte at stemme imod.

”For Det Konservative Folkeparti er det magtpåliggende at understøtte særpræget af landsbyen Gl. Hasseris. Derfor kan vi ikke være med til, at man må bygge 24 boliger som etagebyggeri på den tidligere materialegård,” lyder det fra Vibeke Merete Gamst.

Torsdag formiddag var Vibeke Merete Gamst igen imod flertallet i By- og Landskabsudvalget, da det blev besluttet, at de 24 boliger på den tidligere materialegård skulle være almene boliger.

”Vi mener, at kommunen skal sælge sit areal bedst muligt. Når vi så kun giver de almene boligselskaber chancen for at byde, så tror jeg ikke, vi får et ret højt bud. Der er nemlig et loft på, hvor mange penge boligselskaberne må bygge almene boliger for,” forklarer Vibeke Merete Gamst.

Vibeke Merete Gamst (C) peger på, at byggeprojektet burde være fokuseret på ældreboliger, samt at private bygherre ligeledes skulle have muligheden for at komme med et bud på projektet.

I Aalborg Kommune må boligselskaberne bygge almene boliger for maksimum 345.000 kroner.