Kattepine på internat i Aalborg

Kattens Værn internatet i Aalborg har fyldt burene op med killinger og katte fra juli til december og har mange gange oplevet at måtte holde lukket for indleveringer af nye katte. Men en løsning på dette er måske fundet med eventet ”Tøm Internatet”.

Kattens Værn internatet i Aalborg har fyldte bure i efteråret. Foto: Kirstine Enghøj Grotkjær

Efteråret er højsæson for indleveringer af katte. Internatet i Aalborg har flere gange været nødsaget til at holde lukket for flere indleveringer fra private, der ikke har plads til deres katte – for på internatet er der heller ikke plads til flere.

Ifølge René Skall, der er internatleder på Kattens Værn internatet i Aalborg, skyldes højsæsonen i efteråret primært, at kattemødrene får killinger fra maj – og de killinger er så klar til nye hjem fra juli. Det nye hjem ender i mange tilfælde med at være internatet, hvor der i efteråret er rigtig mange killinger. Makskapaciteten på internatet i Aalborg er cirka 65 katte.

Løsningen er ”Tøm Internatet”

En af løsningerne på kapacitetsmangel på internatet til de mange katte i efteråret har været et event, der kaldes ”Tøm Internatet”. Her inviteres der til, at familier kan komme ud på internatet og adoptere en kat eller killing og samtidig få gratis gaver med hjem som eksempelvis kattegrus og kattelegetøj.

Begivenheden var en stor succes ifølge internatleder René Skall. 27 katte fik et nyt hjem, og næsten 40 familier skrev sig op til at adoptere en kat.

”Det gik over al forventning. Vi havde alle vores tider booket, så det var en fantastisk dag,” siger René Skall.

Internatet havde kun afholdt ”Tøm Internatet” en gang før, men René Skall vil gerne holde det flere gange fremover.

”Det er en god hjælp for os at komme af med en masse af kattene i de travleste måneder mellem juli og december. I den periode kunne vi godt holde ’Tøm Internatet’ to gange,” siger René Skall.

Til gengæld regner han ikke med, at eventet kan afholdes i foråret, da internatet ikke har så mange katte i den periode.

“Jeg sælger ikke en kat til nogen, jeg ikke stoler på”

Når kattene først er kommet ud til en familie, tjekker internatet ikke som sådan op på, hvordan det går med kattene. René Skall tror på, at fokusset skal lægges et andet sted.

”For os handler det mere om en god dialog, når familierne adopterer kattene samt en god dialog, hvis de efterfølgende selv ringer og har brug for hjælp,” siger han.

Men René Skall vil ikke lade hvem som helst adoptere en kat fra internatet.

“Jeg sælger ikke en kat til nogen, jeg ikke stoler på, kan gøre et godt stykke arbejde,” siger René Skall og fortæller samtidig, at han efterhånden mange gange har afvist familier, der har villet adoptere en kat.

”Det er ikke en sjældenhed, at vi er nødt til at sige til nogen, der ønsker at adoptere, at vi ikke har en kat, der umiddelbart ville passe til dem. Det er en vigtig del af vores arbejde, at vi sikrer os, at familierne er helt sikre på, at de vil have en kat,” siger han.